Wisseltje
 

 

Home   

Kinderen  

Pozie

Overigen   

Sitemap  

 

 

 

Weblog

Leiderschapsite 

Projectmanagementsite 

 

 

 

Game over

Toen ik "Game Over" geblogd had kreeg ik twee reacties die deden vermoeden dat mensen achter het dit item veel meer en andere dingen zochten dan er achter zaten.
Iemand vroeg voorzichtig of er meer achter zat? Nou wat er bij mij achter zat was dat ik me weleens afvraag of bepaalde gemakzucht bij de jeugd voortkomt uit het feit dat je in computerspellen altijd levens over hebt, steeds opnieuw kan beginnen. Met gemakzucht bedoel ik dat de drive om dingen in n keer goed te doen soms lijkt te ontbreken. In het spel kan je steeds opnieuw beginnen.

New game.

In het bedrijfsleven is het erg wenselijk om je werk wel in n keer goed te doen. Vandaar het gedichtje. De bijbehorende illustratie was niet meer dan dat. Een illustratie.
Toen kwam iemand anders bezorgd mijn kamer binnen. Hoe het met me ging. Want dat berichtje op mijn blog. "Game over. En  dan nog een galg erbij? Zelf had hij die dag gehoord dat hij niet meer in het profiel van zijn business unit paste. Dus dat het verstandig leek, dat hij maar eens om zich heen ging kijken.
Pozie kent vele interpretatiemogelijkheden.

Oh ja, het gedichtje lag al sinds december 2004 figuurlijk op de plank. Nu deed ik er eens iets mee en maakte het meer los dan ik voor mogelijk hield.

 
Berkel en Rodenrijs, 3 november 2012
 
 

   

              

 

 

 

 

Copyright 2003 - 2014 Peter Markensteijn. Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. 
Herzien/Revised: 20 mei 2013